Spiral
Mind in Geboorte

Zwangeren met angst en stress

BEVALLEN ZONDER ANGST EN STRESS

Bevallen zonder angst en stress is een behandeling die bestaat uit twee consulten: de angstanalyse en de angstbehandeling.

Deze consulten zijn onderwerp geweest van een wetenschappelijke studie naar angstreductie voor de bevalling (zie Onderzoek).

U ontvangt van elk consult een samenvattend verslag, dat u aan uw hulpverlener kunt voorleggen om de zorg rondom uw zwangerschap, bevalling en de periode daarna te kunnen optimaliseren.

Het is aan te raden om deze consulten samen met uw partner of een voor u belangrijke persoon te volgen. Deze consulten kunnen overdag en ’s avonds  afgesproken worden (het consult kan in de regio Den Haag thuis gehouden worden, anders via Skype of Facetime).

 

Intake

Op basis van een telefonisch intakegesprek (ca. 30 minuten) wordt duidelijk of deze consulten geschikt voor u zijn of dat u naar een andere hulpverlener doorverwezen zou kunnen worden. Voor u is dit een oriënterend gesprek op basis waarvan u besluit of u door wilt gaan.

 

Consult 1: In verbinding komen met uw kwetsbaarheden en krachten

Tijdens dit consult wordt uw lichaam, psyche en familie/sociaal leven in kaart gebracht. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op uw angsten, kwetsbaarheden en krachten. Op deze manier gaat u zelf meer van uzelf en uw angsten begrijpen. Op basis hiervan ontvangt u een advies voor eventuele verdere zorg. Het eerste consult duurt 1 ½ uur.

 

Consult 2: Plan van aanpak hoe om te gaan met uw kwetsbaarheden en krachten

Op basis van het eerste consult wordt uw individuele plan van aanpak voor de bevalling en de periode daarna opgesteld. Het wordt voor u duidelijk welke strategie het beste bij u past en waar de hulpverleners rekening mee zouden moeten houden op weg naar een bevalling met zo min mogelijk stress voor u.  Het tweede consult duurt 1 ½ uur.

 

Vervolg consult

Afhankelijk van uw behoefte kan een vervolg consult afgesproken worden. In dit consult kunnen uw verdere behoeftes en ervaringen besproken en uitgewerkt worden. Dit consult duurt ook 1 ½ uur.

 

Tarief

Intakegesprek is gratis.

Een consult incl.  verslag kost € 150,00 (incl.btw).

 

Hierbij verzoek ik om een afspraak voor een consult

Velden met een * zijn verplichte velden