Spiral
Mind in Geboorte

Mindfulness Consult

Mindfulness consult bij Angst en Stress 
rondom kinderwens, zwangerschap, geboorte en moederschap

Voor de geboorte

Gevoelens van angst en stress rondom de (aankomende) zwangerschap, geboorte en/of het moederschap kunnen vrij normaal zijn. Ten slotte is dat de meest transformatieve periode in een vrouwenleven, een periode waarin alles verandert! Maar soms kunnen deze gevoelens niet meer weggeredeneerd worden en ontstaat er angst en stress die belemmerend kunnen zijn voor het denken, voelen, besluiten nemen of gewoon functioneren. De meest voorkomende vorm van angst is het steeds zoeken naar geruststelling, slecht slapen, prikkelbaarheid, zelfkritiek, schuldgevoel, piekeren, en vermijden van alles wat met deze angsten te maken zou kunnen hebben. Angst en stress maken dat we niet helder kunnen denken en  naar oplossingen grijpen die ons uiteindelijk vaak nog meer angst en stress bezorgen.

Na de geboorte

Angst en stress na de geboorte kunnen leiden tot depressieve gevoelens bij de moeder en tot slechte hechting met het kindje. Ook de relatie met de partner staat onder spanning mede door deze ervaringen. Vaak is er behoefte om het verloop van de bevalling aan een andere professional voor te leggen. Met mildheid teruggaan naar de geboorte ervaringen kan angst en stress verminderen, en het welzijn verbeteren.

Consult

Een Mindfulness Consult biedt inzicht in deze lastige situatie. Hiermee leer je wat je kwetsbaarheden en je krachten zijn. Je wordt geholpen om een mindful besluit te nemen hoe je verder gaat.

Je ontvangt van elk consult een kort samenvattend verslag, dat je aan jouw hulpverlener kan voorleggen om de zorg rondom je zwangerschap, bevalling en de periode daarna te kunnen optimaliseren. Het is aan te raden om deze consulten samen met je partner of een voor jou belangrijke persoon te volgen. Het eerste consult duurt 1 ½ uur.

Dit consult is ook online via een beveiligde zoomlink mogelijk.

Vervolgconsult

Afhankelijk van je behoefte kan een vervolgconsult afgesproken worden. In dit consult wordt verder ingegaan op de bevindingen van het eerste consult. Ook op basis hiervan ontvang je een advies voor eventuele verdere zorg. Het vervolgconsult duurt 1 uur.

Tarief

Eerste consult incl. verslag kost € 150,00 (inclusief btw).

Vervolgconsult € 90 (inclusief btw).

Deze consulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Als je op basis van dit consult besluit deel te nemen aan een van de mindfulnesstrainingen van Mind in Geboorte dan wordt 50 % van het betaalde bedrag voor het eerste consult in mindering gebracht op de kosten van de training.

Locatie:

'De Aap van Bilderdijk' Westeinde 175 R
2512 GX Den Haag

Route, openbaar vervoer en parkeren: klik hier

 

Aanvraagformulier individuele consulten

Velden met een * zijn verplichte velden