Spiral
Mind in Geboorte

OUDERS

Voor zwangeren en hun partners en jonge ouders met hun baby 

Bij Mind in Geboorte vind je de meest complete begeleiding bij angst en stress vanaf kinderwens tot en met het moeder zijn.

Gevoelens en gedachten van zowel blijdschap als van van angst en stress horen bij de kinderwens, zwangerschap, geboorte en ouderschap. Maar als jouw stress of angst de boventoon gaat voeren is gerichte begeleiding belangrijk - je kindje ervaart immers álles , en dat heeft invloed op groei en gezondheid. Mindfulness is zo'n begeleiding: reëel, warm en op jouw situatie toegesneden. In individuele consulten en in wekelijkse groepen. De zwangerschapscursussen van Mind in Geboorte leren je hoe mindfulness je helpt bij de zwangerschap, de geboorte en het ouderschap en hebben ook alles wat je van een  'gewone' zwangerschapscursus verwacht.  

Alle trainingen zijn ontwikkeld vanuit een brede wetenschappelijke basis (zie publicaties) en worden gegeven door Irena Veringa, wetenschappelijk onderzoeker en specialist in mindfulness in de geboortezorg en in  behandeling van perinatale angst en stress. Irena heeft meer dan 25 jaar ervaring als verloskundige. Neem contact met Irena op om te bespreken hoe zij je kan helpen.

Mind in Geboorte heeft een aanbod voor Zwangeren en hun partners en voor Moeders n hun baby's. Er zijn groeptrainingen en individuele consulten. De trainingen en consulten worden gegeven in de trainingsruimte in Den Haag, of on-line. 

Regelmatig verzorgt Irena Veringa on-line meditaties voor zwangeren.

DIT IS HET AABOD VAN MIND IN GEBOORTE:

De online Mindful Zwangerschap, Geboorte en Ouderschap training is de meest complete voorbereiding op de geboorte van jouw kind. Je kunt het zien als een zwangerschapscursus gecombineerd met mindfulness en compassie meditaties die gericht zijn op bevordering van jouw zelfvertrouwen, kalmte en vriendelijkheid. De training wordt gegeven door Irena Veringa, verloskundige, mindfulnesstrainer en onderzoeker.

Mindful Zwangerschap, Geboorte en Ouderschap (Angst) blijkt effectief te zijn bij de vermindering van angst of stress van zwangere vrouwen en het verbeteren van de geboorte uitkomsten voor moeder en het kind. De Mindful Zwangerschap, Geboorte en Ouderschap bij Angst training is een complete zwangerschapscursus gecombineerd met mindfulness meditaties die gericht zijn op stress en angst vermindering en bevordering van zelfvertrouwen, kalmte en liefde. Deze training met aandacht voorbereidt zwangeren met angst samen met hun partners op de gehele transitie vanaf de zwangerschap tot het ouder zijn, en zelfs het leven daarna. 

De mindfulness training na een stressvolle bevalling heeft zijn oorsprong in de Mindful Zwangerschap, Geboorte en Ouderschap bij Angst of Stress training maar dan nu vanuit de verleden tijd en vanuit opgedane ervaringen tijdens de geboorte en de periode daarna. Dit programma is een Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR), die wereldwijd aangeboden wordt, aangepast aan de situatie van bevallen vrouwen die met gemengde gevoelens terugkijken op de bevalling en de periode daarna.

Mindful met je baby is een oudertraining die moeders helpt om een nieuwe balans in hun leven te brengen na de enorme verandering die een baby met zich meebrengt. In deze training leer je om op een kalme en evenwichtige manier voor je baby te zorgen, en opmerkzaam te zijn voor diens signalen, zodat je daar sensitief op in kunt spelen. Daarnaast helpt de training om beter om te gaan met verschillende vormen van stress waar je als moeder mee te make kunt krijgen, zoals stress rondom gezondheidsklachten, slapen of huilen van je baby. Dit programma is een Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR)/ Mindfulness Based Stress Cognitive Therapy (MBCT) programma, aangepast aan de situatie van pas bevallen moeders die stress ervaren bij hun jonge ouderschap.

De Mindfulness-Based Stress Reductie (MBSR) groepstraining bij Stressvolle Kinderwens biedt jou en jouw partner de mogelijkheid om weer op adem te komen. Met behulp van mindfulness meditaties (aandacht oefeningen) krijg je meer grip op negatieve gedachten en gevoelens, en mogelijke reactiviteiten die zich door stress mogelijk hebben ontwikkeld. Jouw lichaam en geest gaan meer reguleren en ontspannen. Daarnaast ontmoet je koppels die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

Mindfulness Consult bij Angst en Stress 
rondom Kinderwens, Zwangerschap, Geboorte en Moederschap